Mistä verkkosivujen hinta muodostuu?

Reading Time: 3 min

Kun harkitset uusien verkkosivujen luomista yrityksellesi, yksi ensimmäisistä kysymyksistä, on varmasti: ”Mitä verkkosivut maksavat?” Nettisivujen, kotisivujen, verkkokauppojen ja verkkosivujen hinta voi vaihdella huomattavasti riippuen monista eri tekijöistä. On tärkeää ymmärtää, että verkkosivujen hinta muodostuu monista eri osa-alueista, jotka vaikuttavat lopulliseen kustannukseen.

Tässä artikkelissa listaamme neljä tärkeää  asiaa, jotka auttavat sinua ymmärtämään mistä koostuu verkkosivujen hinta.

Muista, että verkkosivut ovat investointi, joka tukee liiketoimintaasi ja brändiäsi. Laadukkaat verkkosivut houkuttelevat asiakkaita, vahvistavat yrityksesi imagoa ja voivat auttavat kasvattamaan liikevaihtoa.

1. Suunnittelu ja käyttöliittymä

Verkkosivujen hinta alkaa yleensä suunnittelusta ja käyttöliittymän kehityksestä.  Sivuston ulkoasu, käyttäjäkokemus ja responsiivisuus ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat hintaan.

Mitä monimutkaisempi suunnittelu ja käyttöliittymä ovat, sitä enemmän se vaatii työtä ja resursseja, ja sitä korkeammaksi hinta voi nousta.

Mieti seuraavia kohtia verkkosivuston tarjousta pyytäessäsi:

Huolellinen valmistautuminen ja selkeiden tietojen antaminen tarjouspyynnössä auttavat saamaan tarkemman ja kattavamman tarjouksen verkkosivuston toteuttamisesta.

 • Mitkä ovat sivustosi tavoitteet? Esimerkiksi myynti, liidien kerääminen, tiedon jakaminen tai brändin esittely?
 • Kuka on kohdeyleisösi?
 • Tuleeko verkkosivujen noudattaa olemassa olevaa brändi-ilmettä vai kaipaatko visuaalisen ilmeen suunnittelua?
 • Mitkä ovat tärkeimmät tuotteet tai palvelut?
 • Onko yritykselläsi CRM-järjestelmiä, jotka haluat verkkosivuille integroida?
 • Onko sinulla tarpeeksi paljon ja laadukkaita kuvia?
 • Mikä on aikataulusi?
 • Millaista tukea ja ylläpitoa toivot verkkosivun julkaisun jälkeen?
 • Minkä kokoinen projektitiimi verkkosivujen toteutukseen osallistuu?
 • Mikä on budjettisi?
Verkkopalvelun suunnittelu ja kotisivujen tuotantovaiheet
Esimerkki markkinointitoimisto WDS:n verkkopalvelun suunnittelun ja tuotannon prosessista.

2. Sivujen määrä ja toiminnot:

Yrityksen nettisivujen hinta riippuu myös siitä, kuinka monta sivua sivustolle tarvitaan ja mitä toimintoja niissä tulee olla.

Yksinkertaiset, yhden sivun kotisivut ovat yleensä edullisempia verrattuna laajempiin verkkosivuihin, jotka sisältävät esimerkiksi tuotekatalogin, blogisivut, lomakkeet tai verkkokaupan.

Työkaluja verkkopalvelun suunnitteluun:

Lue miten toteutimme uuden asuntomyyntiportaalin uudisasuntojen myyntiin ja markkinointiin.

3. Verkkosivujen tekninen toteutus

Tekninen toteutus, kuten verkkosivualustan valinta ja koodaus, vaikuttavat myös nettisivujen hintaan. Yksinkertaiset sivut, jotka rakennetaan valmiille alustoille, voivat olla edullisempia, kun taas räätälöidyt verkkosivut vaativat enemmän työtä ja resursseja.

Laadukas SEO-avainsanatutkimus auttaa sivustoa nousemaan hakutuloksissa ja houkuttelemaan enemmän kävijöitä.

Miksi toteuttaa verkkosivut WordPressille?

WordPress on monipuolinen, käyttäjäystävällinen ja luotettava valinta verkkosivuston toteuttamiseen. Se tarjoaa hyvän pohjan kasvavalle verkkosivustolle ja mahdollisuuden skaalata toiminnallisuuksia liiketoiminnan tarpeiden mukaan.

Verkkosivuston toteuttaminen WordPressille on suosittu ja järkevä valinta monista syistä:

 1. Käyttäjäystävällisyys: WordPress on erittäin helppokäyttöinen sisällönhallintajärjestelmä (CMS), mikä tekee sivuston päivittämisestä ja ylläpitämisestä vaivatonta.  Sen intuitiivinen käyttöliittymä mahdollistaa sivujen lisäämisen, muokkaamisen ja julkaisemisen ilman syvällistä teknistä osaamista.
 2. Laaja yhteisö ja tuki: WordPress on maailmanlaajuisesti suosittu, mikä tarkoittaa, että siihen liittyy laaja ja aktiivinen käyttäjäyhteisö sekä runsaasti tukimateriaaleja, ohjeita, lisäosia saatavilla.
 3. Joustavuus ja laajennettavuus: WordPress tarjoaa valtavan määrän teemoja ja lisäosia (plug-in), jotka mahdollistavat sivuston räätälöinnin juuri haluamallasi tavalla. Tämä mahdollistaa monipuoliset verkkosivustot niin yksinkertaisista kotisivuista aina monimutkaisiin verkkokauppoihin asti.
 4. Responsiivisuus ja SEO: WordPressin mukautuu saumattomasti eri laitteille (älypuhelimet, tabletit, tietokoneet), mikä on erittäin tärkeää nykyaikaisille verkkosivustoille. Lisäksi WordPressiä tukee vahva hakukoneoptimointi (SEO) yhteisö, joka auttaa sivustoasi nousemaan korkeammalle hakukoneiden tuloksissa.
 5. Turvallisuus: WordPress on turvallinen, kunhan sitä päivitetään säännöllisesti ja käytetään luotettavia lisäosia ja teemoja. Suurin osa turvallisuusongelmista johtuu vanhentuneista tai haavoittuvista lisäosista, joten hyvä käytäntö on pitää sivusto ajan tasalla.
Oppaat

Kasvun hinta -opas kuluttaja­liiketoimintaan

Mietityttääkö, miten saisit kasvatettua myyntiä? Tämä opas on sinulle, joka vastaat bisneksenne kasvusta. Vastuullasi on todennäköisesti toimitusjohtajan, myyntijohtajan, markkinointijohtajan tai liiketoimintajohtajan tontti.

wds kasvun hinta -opas

Lataa opas

4. Lisäpalvelut ja tuki


Lisäksi verkkosivujen hintaan vaikuttavat mahdolliset lisäpalvelut, kuten hakukoneoptimointi (SEO), sisällöntuotanto, graafinen suunnittelu ja tuki.

Mahdolliset integraatiot kuten markkinoinnin automaatio, ERP-järjestelmät ja CRM-järjestelmät, huutokauppatoiminnot ja maksutoiminnot vaikuttavat verkkopalvelun hintaan. 

Milloin verkkosivuja tulee päivittää?

Sivuston päivittäminen ja uudistaminen on tärkeää, jotta se pysyy ajan tasalla ja houkuttelee asiakkaita.

Tarkasta sivuiltasi säännöllisesti:

 • Vastaako verkkosivusi sisältö palvelutarjontaasi?
 • Onko verkkosivun visuaalinen ilme linjassa brändin kanssa?
 • Toimivatko verkkosivujen kaikki linkit ja toiminnot?
 • Konvertoituuko verkkosivujen sivuliikenne yhteydenotoiksi ja myynniksi?
 • Näkyvätkö verkkosivusi Googlessa?
 • Ovatko verkkosivusi kuvat ja videot ajantasalla?
 • Tuottavatko verkkosivut tarpeeksi myyntiä?

Kokonaisuudessaan on tärkeää huomioida, että kotisivut ovat yrityksesi käyntikortti verkossa. Laadukkaat ja myyntiä tukevat sivut auttavat lisäämään kävijöiden kiinnostusta, sitoutumista ja lopulta konversiota asiakkaiksi. Tutustu toteutettujen verkkosivujen hintoihin Vierityspalkki-sivulta.

On tärkeää keskustella verkkosivujen tarpeistasi ja toiveistasi ammattimaisen verkkosivujen kehittäjän kanssa, jotta saat tarkan kustannusarvion.

 

Seuraavissa blogikirjoituksissa pureudumme syvemmälle kuhunkin osa-alueeseen. Tilaa Winsider-uutiskirje alta ja saat tiedon uusista artikkeleista heti niiden ilmestyttyä.

Tilaa vinkit markkinointiin!

Tilaa uutiskirjeemme, joka sisältää blogeja markkinoinnista ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä WDS:n kuulumisia.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota meihin yhteyttä

  Lähetä viesti, olemme yhteydessä tuota pikaa!

   Lähettämällä viestin hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn
   tietosuojaselosteemme mukaisesti.

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

   In English Ota yhteyttä