Pikaopas Pinterest-mainontaan: kustannustehokas vaihtoehto yrityksesi markkinointiin

Reading Time: 3 min

Olet varmasti kuullut tai myös käyttänyt Facebook- ja Google-mainontaa osana yrityksesi markkinointia, mutta entäpä Pinterest-mainonta?

Onko mahdollista, että vähemmän tunnettu kanava kuten Pinterest voi olla kustannustehokas ja jopa halvempi mainoskanava? Aavistit varmasti, että vastaukseni on kyllä. Sukellan tässä artikkelissa syvemmälle Pinterest-mainonnan toimintatapoihin, hyötyihin, kohderyhmiin ja annan vinkkejä menestyksekkääseen mainontaan.

Mikäli Pinterest ei sano mitään, se on vuonna 2010 julkaistu digitaalinen ilmoitustaulu, jolla on yli 900 000 aktiivista suomalaista käyttäjää. Pinterest antaa käyttäjilleen mahdollisuuden tallentaa ja jakaa ideoitaan kuvien ja linkkien avulla. Se ei kuitenkaan ole pelkkä inspiraation lähde, vaan sitä käytetään myös ostosten suunnitteluun.

Pinterestin käyttäjien ostohalukkuus on noin 55%, kun taas muiden somekanavien on alle 13%.

Kuinka Pinterest-mainonta toimii?

Pinterest yhdistää sosiaalisen median ja hakukoneiden parhaat puolet. Mainoksia näytetään käyttäjien hakujen ja selaushistorian perusteella. Tämä mahdollistaa tarkan kohdentamisen avainsanojen avulla, mutta myös erilaisten aiheiden perusteella.

Jos käyttäjä hakee esimerkiksi “syksyn vaatetrendit”, tulee mainoskampanjassasi olla joko kyseiset avainsanat tai aiheena muoti. Käyttäjät tallentavat myös useasti etsimiään inspiraation lähteitä omiin kokoelmiinsa, joten mainoksesi saattaa saada ansaittuakin näkyvyyttä käyttäjän kokoelmien kautta.

Kampanjan rakentaminen on samankaltaista kuin muissakin somekanavissa. Voit valita kampanjatavoitteeksi brändinäkyvyyden, liikenteen verkkosivuillesi tai konversiot. Avainsanojen ja aiheiden lisäksi, voit kohdentaa mainoksiasi asiakaslistoille, samankaltaisille yleisöille ja hyödyntää uudelleenmarkkinointia sivukävijöillesi.

Mainosmuotoina Pinterest tarjoaa kuvaa, videota, karusellia, tuotekatalogeja ja kokoelmia. Tärkeintä on, että mainoksesi ovat visuaalisesti houkuttelevia, sillä Pinterest on päällimmäisenä visuaalinen somekanava. Tästä syystä suosittelen vahvasti käyttämään ammattilaista mainoskuvien tekoon. Pinterest on kasvava ja kehittyvä alusta, joten uusia ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti. Alustalle on mm. tulossa uusia mainosmuotoja kuten Facebookista ja Googlesta tuttu liidilomake.

Miksi valita Pinterest?

Yksi merkittävimmistä eduista, jotka erottavat Pinterest-mainonnan kilpailijoistaan, on sen edullinen liidin hinta ja korkea mainostuotto (“ROAS”).

Kaikissa rakentamissani kampanjoissa olen huomannut, että Pinterestissä liidin hankintakustannukset ovat usein alhaisemmat ja mainostuotto korkeampaa. Esimerkkejä 2 viikon mittaisista vertailukelpoisista kampanjoista:

 • Googlessa liidin hinta oli n. 60 € ja Pinterestissä 30 €.
 • Facebookissa mainostuotto oli n. 2-kertainen ja Pinterestissä 4-kertainen.

On kuitenkin hyvä tiedostaa, että liidien tai ostojen määrät ovat useimmiten pienempiä Pinterestissä kuin tätä suuremmissa kanavissa. Tästä huolimatta Pinterest on kustannustehokkuudensa ansiosta houkutteleva vaihtoehto.

Ketkä voit tavoittaa Pinterestissä?

Pinterestin sukupuolijakauma on 70 % naisia ja 30 % miehiä ja suurin ikäluokka on 16-24-vuotiaat (28 %), tavoitat toki myös 25-64-vuotiaat. Pinterest tarjoaa monipuolisuutta, sillä alustan käyttäjät ovat usein aktiivisia, sitoutuneita ja ostovalmiita, etsien inspiraatiota ja ideoita erilaisiin aiheisiin ja ostotarpeisiin.

Pinterestissä tuotteesi tai palvelusi hinta ei ole ensimmäisenä käyttäjien prioriteettilistalla, vaan näiden antama lisäarvo. Käyttäjät tekevät ostoksen seuraavien tekijöiden perusteella:

 1. korkea laatu
 2. pitkäaikaisuus
 3. alhaisin hinta

Suosituimmat aiheet ovat mm. muoti, sisustussuunnittelu, ruoka, matkailu ja DIY-projektit. Tämä tarkoittaa, että voit tavoittaa hyvin kohdennetusti ne ihmiset, jotka ovat jo valmiiksi kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi. Pinterest raportoi myös trendejä, joten saat jatkuvasti tietoa mitkä aiheet kiinnostavat käyttäjiä ja tämän avulla voit suunnitella kampanjakohdennuksiasi paremmin.

Vinkit menestyksekkääseen Pinterest-mainontaan

 • Visuaalisesti houkuttelevat mainokset: Pinterest on visuaalinen alusta, joten varmista, että mainoksesi ovat laadukkaita ja houkuttelevia. Markkinointitoimistot saavat käyttöönsä Pinterest-yhteyshenkilön, keneltä voi saada hyviä vinkkejä juuri nyt toimiviin mainossisältöihin.
 • Hyödynnä koko myyntifunnelia: Tehokkain tapa mainostaa Pinterestissä on käyttää 30/30/30 taktiikkaa, eli rakentaa brändinäkyvyys-, liikenne- ja konversiokampanjat ja jakaa budjetti näiden kesken tasaisesti. Tällöin saat eniten irti koko myyntifunnelista ja parhaimmat tulokset.
 • Käytä avainsanoja: Kuten Google-mainonnassa, avainsanat ovat tärkeitä Pinterest-mainonnassa. Käytä relevantteja avainsanoja, jotta mainoksesi näkyvät kohderyhmällesi.
 • Sisällön monimuotoisuus ja ajankohtaisuus: Tarjoa monipuolista sisältöä, joka resonoi erilaisten käyttäjien kanssa. Voit esimerkiksi mainostaa oppaita, blogeja tai tuotelanseerauksia. Pinterestissä ollaan aktiivisimmillaan juhlapyhien ja Black Fridayn aikaan, joten hyödynnä näitä ajankohtia kampanjoissasi.
 • Seuraa ja optimoi: Kuten kaikessa digitaalisessa mainonnassa, seuranta ja optimointi ovat avainasemassa. Seuraa mainostesi suoritusta, tarkastele trendejä ja reagoi nopeasti muutoksiin.

Kiinnostuitko Pinterest-mainonnasta?

Pinterest-mainonta tarjoaa mielenkiintoisen yhdistelmän sosiaalisen median ja hakukoneiden parhaita käytäntöjä – kustannustehokkaasti. Sen visuaalinen vetovoima ja edulliset liidin hinnat tekevät siitä varteenotettavan vaihtoehdon markkinoijille. Käyttäjät ovat kiinnostuneita monipuolisista aiheista ja tehokkaalla kohdentamisella voit tavoittaa ne ihmiset, jotka ovat jo valmiiksi kiinnostuneita tarjonnastasi. Muista noudattaa parhaita käytäntöjä, seurata tuloksia ja optimoida kampanjoitasi saavuttaaksesi parhaan mahdollisen tuloksen Pinterest-mainonnasta.

Kiinnostaako kuulla lisää Pinterest-mainonnan mahdollisuuksista ja kustannustehokkuudesta? Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää!

Lue myös blogikirjotuksestani Missä digikanavissa yrityksesi kannattaa mainostaa? Lue vinkit digimainonnan tehostamiseen! lisää vinkkejä juuri sinun yrityksellesi sopivista mainoskanavista.

Tilaa vinkit markkinointiin!

Tilaa uutiskirjeemme, joka sisältää blogeja markkinoinnista ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä WDS:n kuulumisia.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota meihin yhteyttä

  Lähetä viesti, olemme yhteydessä tuota pikaa!

   Lähettämällä viestin hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn
   tietosuojaselosteemme mukaisesti.

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

   In English Ota yhteyttä