Markkinoinnin tehostaminen automaatiolla

Markkinoinnin automaatiolla toteutamme oikea-aikaista ja personoitua viestintää sekä jalostamme nykyiset kontaktisi liideiksi. Näin teemme paremmalla prosentilla lisämyyntiä yrityksellesi. Samalla vapautat tärkeitä resursseja muualle, kun omin käsin tekeminen vähentyy.

Markkinoinnin automaatio palvelee asiakastasi oikealla hetkellä

WDS digimarkkinointi sosiaalisen median markkinointi

Markkinoinnin automaatio mielletään usein sähköpostiviestien lähettämiseen. Se on kuitenkin paljon muutakin! Markkinoinnin automaatiolla tuetaan kokonaisvaltaisesti asiakasyrityksen markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua.

Tehokkaalla markkinointiautomaatiolla autat lisäksi potentiaalista asiakastasi ostopolun varrella sekä opastat häntä lähemmäs ostopäätöstä. Kuvitellaan tilanne, jossa asiakas saapuu sivustollesi hakemaan tietoa häntä kiinnostavasta tuotteesta tai palvelusta. Hän ei aivan vielä ole valmis tekemään ostopäätöstä, vaan hän lataa sivustolta oppaan ja poistuu sivulta. Automaation avulla voidaan tämän jälkeen tuoda liidille tai asiakkaallesi lisää tietoa tuotteesta sekä muistuttaa häntä kiinnostavasta aiheesta.

Yrityksen nettisivuille luodaan erinäisiä koukkuja, jotka laukaisevat markkinoinnin automaatiojärjestelmässä personoidun viestin lähetyksen juuri sillä hetkellä, kun se on liidille tai asiakkaalle ajankohtaista. Markkinoinnin automaatio hoitaa kaiken työn puolestasi eikä sinun tarvitse itse olla lähettämässä sähköposteja mihin tahansa kellonaikaan päivästä.

Kysy lisää

Asiakas tekee ostoksen – mitä sen jälkeen tapahtuu?

Automaatio ei suinkaan pääty ostotapahtumaan. Esimerkiksi verkkokauppan kohdalla asiakas tekee oston, jonka jälkeen markkinoinnin automaatioon määritellyt toimenpiteet lähtevät rullaamaan. Automaation voi yhdistää esimerkiksi asiakastyytyväisyyden keräämiseen tai palvella asiakastasi personoiduilla tuotteen hoito-ohjeilla. Samalla pysyt asiakkaasi mielessä, kun on aika tehdä uusintaostos tai häneltä kysytään suosituksia.

Markkinoinnin automaatio myynnin tukena

Markkinoinnin automaation avulla saadaan runsaasti tietoa liidin tai asiakkaan toiminnoista nettisivuilla. Kun tietoa on kerääntynyt automaation taustalle, voidaan yleisöjä integroida esimerkiksi Facebookin kanssa sekä ottaa käyttöön kontaktien pisteytys.

Kontaktien pisteytys on tärkeää, sillä sen avulla voidaan selvittää laadukkaiden liidien määrä. Laadukkaat liidit voidaan taas siirtää myynnille työstettäväksi ja näin saat tehostettua  myös myynnin ajankäyttöä sekä tuloksia, kun aikaa ei mene hukkaan turhiin puhelinsoittoihin tai asiakaskäynteihin.

Ensisijaisesti markkinoinnin automaation tavoitteena on:

 • Parempi konversioaste sivukävijöistä
 • Asiakkaiden segmentointi käyttäytymisen perusteella
 • Enemmän tietoa myynnille
 • Persoinoitu asiakasviestintä

Markkinoinnin automaation aloitus

Alussa määritellään ostajapersoonat sekä asiakkaan ostopolku. Ostopolulla tarkoitetaan matkaa, jonka ostaja kulkee ennen varsinaista ostotapahtumaa. Matkan varrella viestin vastaanottajalle tarjotaan ratkaisuja juuri häntä kiinnostaviin ongelmiin. Ostopolulle voi olla määriteltynä useampia erilaisia vaiheita ja automaatiosarjoja.

Automaation onnistumisen lähtökohtana on se, että asiakkaalta kerätään sopivia tietoja järjestelmään. Yhteystietojen lisäksi voidaan kerätä esimerkiksi, millä profiililla kiinnostunut henkilö on ladannut oppaan tai tehnyt muun toimenpiteen sivustolla. Lisäksi käymme läpi nykyisen asiakasdatan ja määrittelemme olemassa olevien asiakkaiden tiedot.

Suunnittelemme kaikkien asiakkaiden kohdalla personoidut viestit, sisällöt ja konversiopisteet. Tarpeen mukaan teemme myös kevyempiä konversiopisteitä sekä laskeutumissivuja.

Perustamme asiakkaalle oman ActiveCampaign-tilin, jonka avulla markkinoinnin automaatio toteutetaan.

Suunnittelemme automaatiosarjat sekä koostamme sähköpostisarjojen sisällöt.

Automaatiojärjestelmä integroidaan tarpeen mukaan myös yrityksen muihin järjestelmiin (esimerkiksi myynnin tueksi).

Toivotko yrityksellesi kasvua? Sovitaan tapaaminen!

Alkukartoituksessa käymme läpi

 • Liiketoimintanne tulevien vuosien tavoitteet
 • Lähtötilanteen kartoitus & markkinoinnin tarpeiden määrittely
 • Tapaamisen jälkeen saat tarkemman tarjouksen ja aikataulun yhteistyömme aloituksesta

  Lähettämällä viestin hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn
  tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Tilaa vinkit markkinointiin!

  Tilaa uutiskirjeemme, joka sisältää blogeja markkinoinnista ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä WDS:n kuulumisia.

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

   In English Ota yhteyttä