fbpx

Digitaalinen markkinointi

Digitaalisen markkinoinnin tavoitteena on luoda asiakaskohtaamisia verkossa ja lisätä yrityksesi tunnettuutta valituissa kohderyhmissä – lopulta systemaattisesti rakennetun digimarkkinointiputken teho on mitattavissa liidituotannolla ja suoralla verkkomyynnillä.

Tavoita ihanneasiakkaasi digimarkkinoinnin avulla

Digitaalisen markkinoinnin tavoitteina on lisätä yrityksen myyntiä, liidimääriä sekä tunnettuuta. Verkon tärkeimpiin kanaviin lukeutuvat yleensä yrityksen verkkosivut, hakukonenäkyvyys, sosiaalinen media ja sähköpostimarkkinointi. Maksuttomien kanavien lisäksi yritys voi tavoittaa suuremman yleisön hakukonemainonnalla, display- eli bannerimainonnalla ja kampanjoilla sosiaalisessa mediassa.

Tuottava digimarkkinointi kumpuaa yrityksen strategiasta ja asiakasymmärryksestä. Digitaalisen markkinoinnin keinovalikoima on laaja, minkä vuoksi kokonaiskuvan hahmottaminen vaatii asiantuntijuutta. Ymmärrys teknologian mahdollisuuksista ja digin lukuisista sovelluksista ovat edellytyksiä digissä menestymiseen. Yhä suurempi osa asiakaskohtaamisista tapahtuu netissä.

Digitaalisessa maailmassa kaikki on mitattavissa, mutta mittarit on valittava oikein, jottei aikaa kulu epäolennaisen datan penkomiseen. Valistuneiden johtopäätösten tekeminen vaatii sekä tilastollisen että laadullisen näkökulman. Alkuun pääsee valitsemalla muutaman yksinkertaisen mittarin.

Mitä mahdollisuuksia digitaalinen markkinointi tarjoaa?

Verkossa tavoitat yli 90 % suomalaisista. Ihmiset käyttävät nettiä ostopolun kaikissa vaiheissa, oli tuote tai palvelu lähes mikä tahansa.

Monet aloittavat tiedonhaun Googlesta, vertailevat yrityksiä näiden verkkosivuilla, etsivät asiakkaiden kokemuksia somesta ja yhä useammin myös tekevät ostopäätöksen netissä – oli kyseessä sitten uudet kengät, kodinkone, auto tai asunto. Lue, kuinka WDS auttoi viemään Lehto Groupin asuntomyynnin nettiin.

Markkinointiin sijoitetun pääoman tuotto on markkinoinnin tärkein mittari.
Verkossa voit kohdentaa viestisi tarkasti rajatulle kohderyhmälle. Tulosten mittaaminen on tarkkaa ja reaaliaikaista. Viestit, jotka eivät sytytä, on helppo vetää takaisin tuhlaamatta niihin senttiäkään ylimääräistä. Viestit, joihin yleisösi reagoi, leviävät itsestään ja ansaitsevat ilmaista näkyvyyttä. Tulosten kannalta tärkeintä on jatkuva seuranta ja nopea reagointi. Näin kävijävirrasta saadaan seulottua potentiaalisimmat asiakkaat.

Miten teen tulosta digitaalisen markkinoinnin avulla?

Digiympäristössä markkinointi ja myynti lomittuvat toisiinsa, eikä rajan veto näiden kahden välillä ole edes tärkeää. Tärkeintä, että myynti ja markkinointi puhuvat samalla kielellä ja sävyllä niin verkkosivuillaan, somessa kuin asiakastapaamisillakin. Myöskään B2B:n ja B2C:n väliseen jaotteluun ei kannata hukata liikaa aikaa – ostokäyttäytyminen noudattaa samoja periaatteita.

Digimarkkinoinnissa menestyminen vaatii teknistä, analyyttista ja luovaa osaamista.
Viestejä tulvivassa verkkoympäristössä vain parhaimmat ja raikkaimmat ideat ansaitsevat ihmisten huomion, aktivoivat toimintaan ja nousevat parhaimmillaan viraaleiksi ilmiöiksi. Huomisen trendit on aistittava tänään, mikä tekee digitoimiston luovasta työstä leijonalajin.

Autamme yritystäsi menestymään digissä

Markkinointitoimisto WDS suunnittelee yrityksellesi digistrategian, joka ohjaa digimarkkinoinnin jatkuvaa tekemistä. Valitsemme käytettävät digimarkkinointikanavat ja vastaamme digimarkkinoinnin jatkuvasta toteutuksesta ja raportoinnista.

Digimarkkinointistrategia

Digimarkkinointistrategia on olennainen osa yrityksen kasvustrategiaa. Strategiatyöhön sisältyy mm. liiketoiminnan nykytilanteen tutkiminen, kilpailijakentän kartoitus, ydinviestien kiteytys sekä ostajapersoonien määrittely. Digimarkkinoinnin kanavat ja välineet valikoidaan asiakas- ja tavoitelähtöisesti.

Markkinoinnin automaatio

Sähköpostin automaatiolla asiakkaasi saa aina relevantin viestin, sillä jokainen lähtevä sähköposti perustuu käyttäjän edeltäviin toimenpiteisiin. Markkinoinnin automaatio auttaa tunnistamaan potentiaalisimmat asiakkaat ja on kytkettävissä kiinteäksi osaksi CRM:ää tai verkkokauppaa.

SEO & Google Ads-hakusanamainonta

Hakukoneoptimointi (Search Engine Optimization) ja Googlen hakukonemainonta ohjaa palvelujasi hakevia kävijöitä sivustollesi. Google Ads-hakusanamainonnan avulla maksat vain toteutuneista vierailuista ja tuottavuuden mittaaminen on yksiselitteisen tarkkaa.

Mainontaa sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa tavoitat tarkasti rajatun kohderyhmän. Somessa pidät yrityksesi asiakkaiden mielessä omanlaisilla ajatuksillasi. Parhaimmat irtiotot keräävät ansaittua näkyvyttää nollabudjetilla. Erityisesti Facebook- ja Instagram-mainonta ovat oivallinen keino tavoittaa laaja joukko suomalaisia.

Verkkosivut

Verkkosivut luovat sillan kaikkien digikanavien välille. Verkkosivujen tehtävä on palvella asiakkaitasi ja muita sidosryhmiä sekä johdattaa kävijöitä kohti liiketoimintasi tavoitteita ja vahvistaa yrityksesi brändiä.

Ohjelmallinen ostaminen (RTB), bannerimainonta ja natiivimainonta

Kun haluat tavoittaa suuren yleisön valtamedioiden verkkosivuilla tai kohdentaa mainosviestisi ainoastaan heille, jotka ovat juuri vierailleet sivullasi. Ohjelmallinen ostaminen sekä Googlen Display network tarjoavat valtavasti kohdennusmahdollisuuksia banneri-, natiivi- ja videomainonnan muodoissa.

Ajoittain digimarkkinointi yhdessä kanavassa on ylivoimaisesti tehokkain markkinointitaktiikka. Tämä on kuitenkin harvinaista. Tarkistamme aina asiakkaillemme kaavan, jolla tuloksellista markkinointia saadaan aikaan. Lue lisää Markkinointitiimi-palvelusta.

WDS Markkinointitiimi tuo kasvua yhdellä kuukausisopimuksella!

WDS Markkinointitiimi -palvelun avulla saat yrityksellesi täysverisen markkinointitiimin yhden palkatun työntekijän hinnalla. Palvelu sisältää markkinoinnin johtamisen, suunnittelun, toteutuksen sekä tulosten raportoinnin. Tiimiin kuuluu markkinointipäällikkö, tuotanto-AD, sisällöntuottaja sekä digimarkkinoinnin ja markkinointiautomaation asiantuntijoita.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tarvitsetko apua yrityksenne markkinoinnin tehostamiseen? Etsitkö uutta toimistokumppania, jonka kanssa haetaan parempia tuloksia? Ota yhteyttä, vastaamme tuota pikaa.