fbpx

Google Ads -mainonta

Hakusanamainonnalla tavoitetaan yrityksesi ostavat asiakkaat kohdennetusti, oikealla hakutuloksella ja oikeaan aikaan. Hakusanamainonnassa maksat vain tuloksista ja tuloksien seuraaminen on yksiselitteisen tarkkaa.

Google Ads -mainonta tavoittaa ostavat asiakkaat juuri nyt.

Hakusanamainonta kannattaa aloittaa heti, sillä jokainen päivä ilman hakusanamainontaa on menetetty hakutulos, sivukävijä ja potentiaalinen asiakas!

Hakusanamainonta soveltuu erityisesti yrityksille, joiden tavoitteena on kasvattaa sivuston kautta tulevien liidien määrää tai kasvattaa verkkokaupan myyntiä. 

Ennen hakusanamainonnan aloittamista, yrityksellä tulee olla toimivat verkkosivut. Sivuston sisällön tulee myös vastata hakusanamainontaan määriteltävien hakusanojen tuloksia.

Onko yrityksesi verkkosivut ajantasalla?

Jos ei, suosittelemme siirtymään ensin verkkosivut -osioon. Mikäli verkkosivut ovat kunnossa, jatka lukemista!

Miksi Google Ads -hakusanamainontaa tehdään?

Suomalaisista 82 % käyttää internetiä päivittäin. Puolestaan 90 % käyttää Googlea tiedonhaun välineenä jossakin vaiheessa ostoprosessiaan.

Moni siis aloittaa tiedonhaun Googlen hakukoneesta, kun syntyy tarve kiinnostavasta tuotteesta tai palvelusta. Hakukone antaa hakijalle tulokseksi hakusanaa parhaiten vastaavat tulokset – maksetut mainokset sekä orgaaniset tulokset.

Suomalaisista 75 % hakukonetta käyttävistä ihmisistä EI siirry toiselle hakutulossivulle. Tähän liittyen korostuu erityisesti tiedon löytyminen helposti ja nopeasti.

Maksetut mainokset näkyvät poikkeuksetta ensimmäisenä hakijalle, joten mainoksilla on mahdollista päästä heti kiinni mitattaviin tuloksiin – mitä ylempänä olet, sen parempi. Google Ads -mainonnalla nostat yrityksesi nopeasti hakutulosten ensimmäisten joukkoon.

Google Adsin kautta hallinnoit lisäksi Display- ja Youtube -mainontaa.

Kiinnostuitko? Jatka lukemista niin kerromme, miten kasvatimme liidimäärää yli 30 % Google Ads -mainonnalla.

Hakusanamainonnalla digitaalisen mainonnan putkeen

Jokainen sivustokävijä jättää jäljen sivun tietoihin. Näitä tietoja hyödynnetään uudelleenmarkkinoinnissa (remarketingissa – eli lyhyesti remassa). Remaa hyödynnetään sekä hakusanamainonnassa että sosiaalisen median kanavissa. Tämä tarkoittaa sitä, että sivustolla käynyt henkilö näkee seuraavaksi kohdennettuja mainoksia ennalta määritellyissä kanavissa, esimerkiksi Googlen Display -verkostossa (Display-mainoksia havainnollistava kuva ohessa).

Nämä toimenpiteet johtavat siihen, että yrityksesi on sivustokävijän näköpiirissä senkin jälkeen, kun hän on kerran vieraillut sivustollasi. Pystymme mittaamaan hyvinkin tarkasti haluttuun konversioon johtavan polun pituuden sekä hakukäyttäytymisen.

 

 

Pyydä tarjous Google Ads -mainonnasta

Ota suoraan yhteyttä tai jätä viesti.

Perttu Paukkeri
New Business, CEO
010 2319 580
etunimi.sukunimi@wds.fi

  Google Ads -mainonnan aloitus

  1. Verkkosivut hakusanamainonnan perustana

   Yrityksen verkkosivut toimivat digimarkkinoinnin perustana. Tutustumme alkuun verkkosivuihin ja teemme avainsanatutkimuksen potentiaalisista hakutermeistä. Avainsanatutkimus käydään asiakkaan kanssa läpi ja täydennetään tarpeen mukaan.

  2. Mainostilin perustaminen ja kampanjarakenteen määrittely

   Yritykselle perustetaan Google Ads -mainostili sekä määritellään kampanjarakenne, mainosjoukot ja avainsanakohtaiset mainokset. Kampanjarakenteeseen ja hakusanojen määrään vaikuttaa olennaisesti käytettävissä oleva budjetti sekä halutaanko tavoitella tiettyjä kohderyhmiä – esimerkiksi paikkakuntakohtaisesti.

  3. Merchant Center -tili verkkokaupalle

   Mikäli yritykselläsi on verkkokauppa, joka myy kuluttajatuotteita (esim. kenkiä), voidaan yritykselle perustaa Google Adsin lisäksi Merchant Center -tili. Tilin kautta hallinnoidaan Google Shopping mainoksia. Shopping mainokset näkyvät tuotekuvina Googlen hakutuloksissa. Shopping mainokset nousevat heti kärkeen – tekstimainoksien ohi. 

   Hakija näkee heti tuotteen hinnan ja voi siirtyä kuvaa klikkaamalla suoraan tuotteen sivulle. Shopping mainokset ovat toistaiseksi Suomessa melko alkutekijöissä, joten kuvamainosten kautta on mahdollista erottautua hakutuloksissa.

  4. Analytiikan rakentaminen

   Mainontaa ei kannata aloittaa ennen kuin sen mittaaminen on kunnossa. Mitattavat konversiot määritetään sivuston tavoitteiden mukaan ja niitä seurataan verkkoanalytiikkatyökalun, kuten Google Analyticsin, avulla. 

   Kattavan, ja jatkoa ajatellen ketterän, seurannan asennus tehdään Google Tag Manager -tagienhallintajärjestelmän avulla. Sivustolle eri kanavista saapuvan liikenteen ja kävijöiden käyttäytymisen seuranta onnistuu Google Analyticsista, mutta varsinkin jos käytössä on useita eri mainoskanavia tai muita järjestelmiä (esim. myynnin seurantaan), on järkevää rakentaa myös markkinoinnin dashboard, josta päätunnusluvut löytää helposti.

  Hakusanamainonnan optimointi jatkuvana palveluna

  Kun pohjatyö on tehty perusteellisesti, hyvää työtä ei missään tapauksessa kannata jättää siihen. Hakusanamainonta vaatii osaltaan huolenpitoa – tätä kutsutaan optimoinniksi. Ilman säännöllistä optimointia saatat tuottaa hakijalle vääriä hakutuloksia ja näin ollen maksat turhista klikkauksista.

  Tilin, kampanjoiden ja hakuliikenteen määrästä riippuen, optimointia voidaan toteuttaa kuukausipalveluna.

  Jatkuva optimointi pitää sisällään

  • Mainosten osuvuuden tarkastelu

  • Sijoittuminen hakutuloksissa

  • Klikkihintojen kehittyminen ja huutokauppa

  • Negatiivisten hakusanojen lisääminen

  • Mainosten testaus

  • Raportointi