Tiivistelmä
- Verkkosivut ovat paitsi yrityksen käyntikortti myös tehokas myynnin ja markkinoinnin työkalu. Ne keräävät olennaisia tietoja myynnille ja hankkivat liidejä ympäri vuorokauden.
- Hyvät nettisivut palvelevat erityyppisiä asiakkaita ostopolun erivaiheissa – niin faktanälkäisiä, fiilistelijöitä kuin nopeita toimijoitakin.
- Liidejä ei synny sattumalta, vaan tietoisesti rakennettu sisältö, rakenne ja hakukoneoptimointi johdattavat kävijän ostopäätökseen.
- Uskottavuus, löydettävyys ja käyttökokemus ratkaisevat sivuston liiditehokkuuden. Selvitä, millainen verkkosivusto tekee mieleenpainuvan ensivaikutelman kohderyhmääsi – ja tuottaa tulosta.
Miksi yrityksellä on verkkosivut?
Mistä haet tietoa? Nykyään ensisijaisesti aina internetistä. Niinpä siellä täytyy olla myös yrityksesi, jotta se olisi asiakkaille olemassa. Yrityksen verkkosivut, eli tuttavallisemmin nettisivut, ovat se paikka, jossa potentiaalinen asiakas tutustuu yritykseesi. Ne eivät kuitenkaan ole pelkkä käyntikortti, vaan aktiivinen myynti- ja markkinointikanava, joka voi tuottaa laadukkaita liidejä ympäri vuorokauden. Kun verkkosivusto suunnitellaan tavoitteellisesti ja kohderyhmän näkökulmasta, siitä tulee digitaalinen myyntikone sekä myynnin ja markkinoinnin työkalu.
Seuraavassa vielä listattuna olennaiset hyödyt:
- löydettävyys: Suurin osa asiakkaista etsii tietoa yrityksestä, tuotteesta tai palvelusta Googlesta ennen ostopäätöstä. Jos yrityksesi ei näy hakutuloksissa, sitä ei käytännössä ole olemassa. Hakukoneoptimoinnilla varmistat, että oikeat ostajat löytävät sivustollesi.
- uskottavuus: Ammattimaiset verkkosivut kasvattavat luottamusta ja vaikuttavat jo ensisilmäyksellä mielikuvaan brändistäsi. Tutkimuksen mukaan jopa 75 % käyttäjistä arvioi yrityksen uskottavuutta sen verkkosivujen ulkoasun perusteella. Myös asiakastarinat ja vaikkapa asiantuntevat artikkelit luovat luottamusta.
- myynnin tuki: Verkkosivut toimivat kellon ympäri – ne voivat vastata ostopäätöstä harkitsevien asiakkaiden kysymyksiin, esitellä palveluita ja tuottavat liidejä myynnille ilman manuaalista työtä.
- markkinoinnin keskus: Verkkosivusto toimii kotipesänä kaikelle digitaaliselle markkinoinnille – niin videosisällöt, mainonta, sosiaalisen median julkaisut kuin uutiskirjeetkin ohjaavat liikenteen lopulta verkkosivuille.
Digitaalisesta markkinoinnista luet lisää esimerkiksi artikkeleistamme:
Opas digimarkkinointiin vuonna 2025,
Digitaalisen markkinoinnin strategia ja sen laatiminen tai
Enemmän B2C-myyntiä verkon avulla – tee nämä 5 asiaa.
Millainen verkkosivusto toimii tehokkaasti liidien hankinnassa?
Hyvä verkkosivusto ei ole vain kaunis – sen tärkein tehtävä on tuottaa liiketoiminnallista arvoa eli myyntiä. Millainen verkkosivuston tulisi olla, jotta se tuottaisi laadukkaita liidejä, esimerkiksi yhteydenottopyyntöjä, myynnille?
Yrityksen verkkosivujen täytyy palvella asiakasta jokaisessa ostopolun vaiheessa. Tämän lisäksi ostajapersoonat ovat erilaisia, joten hyvä sivusto huomioi erilaisten ostajapersoonien toimintatavat ja tarpeet. Hyvältä sivustolta löytyy siis kaikille kaikkea. Jo ensisilmäyksellä vierailija näkee, mitä yritys tarjoaa ja kenelle: fiilistelijä löytää kuvia esimerkiksi valmiista remonttikohteista ja järkiostaja tärkeät tuotetiedot. Lähellä ostopäätöstä oleva asiakas näkee heti yhteydenottopainikkeen tai tuotteen käyttöönottoon opastavan videoklipin. Sivuston sisältö ja toiminnot palvelevat yrityksen kohderyhmää ja korostavat jo ensi näkemältä yrityksen palvelulupausta – näkyköön se hyvän ja nopean palvelun lupauksena, halpana hintana tai premium-laatuna.
Erityyppiset ostajapersoonat ja ostopolun eri vaiheet
4 stereotyyppistä ostajapersoona, jotka verkkosivuilla tulee ottaa huomioon
Täsmällistä markkinointia tekevä yritys määrittelee yleensä kohderyhmänsä ja ostajapersoonansa ja sovittaa kaikki markkinointitoimenpiteensä näille. Mikäli tarkkoja ostajapersoonatyyppejä ei kuitenkaan ole luotu, ostajapersoonat voidaan yleistäen jakaa neljään eri tyyppiin sen perusteella, miten he toimivat ostoprosessissaan.
Yksi ostajapersoona haluaa faktat heti, toinen fiilistelee, kolmas toimii nopeasti ja neljäs vertailee hintoja viikkokaupalla. Siksi verkkosivulla pitää olla sisältöä eri ostajatyypeille – eri kohdissa ostopolkua.
Jos ette ole vielä määritelleet ostajapersoonia yrityksellesi tai palveluillesi, pääset kiinni aiheeseen lukemalla artikkelin Mikä ihmeen ostajapersoona? Markkinoinnin avain asiakkaan ajatusmaailmaan.
Mikäli ostajapolku tai asiakaspolku tuntuu vaikeasti hahmotettavalta, kannattaa tutustua tässä vaiheessa artikkeliin Mitä hyötyä asiakaspolun ymmärtämisestä on yrityksesi kasvulle?
Katsotaan seuraavaksi, miten verkkosivut johdattelevat ostajaa hänen ostopolullaan.
Ostopolku tai asiakaspolku verkkosivuilla
1. Yritys tai brändi löytyy ja herättää huomion
Ostaminen alkaa usein hakukoneesta, josta haetaan tuotteita, palveluita tai ratkaisuja ongelmiin. Tai yritykseesi voidaan törmätä somemainoksessa, joka toimii herätteenä siirtyä verkkosivuille. Verkkosivun kävijä ei välttämättä ole vielä aktiivisesti ostamassa – mutta hän saattaa olla kiinnostunut tuotteesta tai palvelusta tulevaisuudessa. Tarjoa siis sivustolla yleishyödyllistä sisältöä: vinkkejä, trendejä, inspiraatiota. Keittiöitä myyvä yritys voi tuottaa blogiartikkelin keittiöremontin hyvästä ajankohdasta, videon tulevaisuuden keittiötrendeistä tai testin “millainen keittiö sopii sinulle?”.
Tärkeää on, että tällaiset sisällöt palvelevat kaikkia, eivätkä yritä pelkästään myydä. Liidien hankinnan näkökulmasta sivuston tärkein ensimmäinen tavoite on saada talteen kävijän sähköpostiosoite mahdollisimman monelta. Näin markkinoinnin automaatio voi jatkaa markkinointia esimerkiksi lähettämällä kävijälle kyselyn, arvontalomakkeen tai laskurin sähköpostitse tai kohdentaa mainontaa sosiaalisen median kautta. Yritys tai brändi pysyy asiakkaan mielessä, ja kun konkreettinen osto on ajankohtainen, on nimi jo tuttu.
2. Syvennä kiinnostusta ja huomioi ostajapersoonat
Kun asiakas siirtyy ostopolulla eteenpäin, hänen kiinnostuksensa tarkentuu. Hän ehkä jo tietää, mitä tuotetta tai palvelua erityisesti etsii. Tässä kohtaa ostajapersoonat astuvat todella kehiin. Sivustolla pitää olla kaikentyyppisille ostajille jotakin:
- faktaa kaipaavalle insinöörille tekniset tiedot, mittatarkkuudet ja toimitusprosessit.
- fiilistelijälle asiakaskuvia, brändin tarinaa ja selkeä visuaalinen ilme.
- nopealle ratkaisijalle selkeät palvelukuvaukset, hinnat, valmiit paketit ja ”ota yhteyttä nyt” -nappi heti näkyvissä.
- hintatietoiselle harkitsijalle tarjoukset, vaihtoehdot ja vertailut helposti löydettävissä.
Tarjoile sisältö erilaisissa muodoissa – jäsenneltynä tekstinä, videoina ja kuvina – osa selaa pikaisesti, osa tutustuu tarkkaan ajan kanssa.
3. Ostopolku huipentuu ostopäätökseen
Kun ostaja alkaa harkita konkreettista ostoa, hän miettii: Voinko luottaa tähän yritykseen? Onko hinta kohdallaan? Mitä kaikkea tuote tai palvelu sisältää? Miten kaupanteko toimii käytännössä? Kuinka pitkä on toimitusaika tai takuu? Näitä tarpeita varten verkkosivuilla tärkeitä ovat esimerkiksi:
- referenssitarinat ja asiakaskokemukset (kuvia, videoita, tekstimuotoisia referenssejä ja lyhyempi asiakassuosituksia)
- Usein Kysytyt Kysymykset: Kuka asentaa? Mistä tuotteet tulevat? Kuinka pitkä on takuu?
- helppo yhteydenotto: selkeästi näkyvissä esimerkiksi painikkeet Ota yhteyttä vie tarjouspyyntölomakkeelle, Chat on valmiudessa ja puhelinnumero näkyvillä.
- yksinkertaisesti hahmotettavat tuotepaketit ja niiden sisällöt
- selkeä palvelulupaus heti etusivulla: mitä teette, kenelle ja miksi juuri te?
Verkkosivuston täytyy antaa jokaiselle ostajatyypille syy valita yrityksesi. Selkeä rakenne, hyvä visuaalisuus ja luottamusta herättävä sisältö ratkaisee. Tarjoa jokaiselle oikea painike, kuva tai lause oikeassa kohtaa – niin kauppa syntyy.
Sisällöt asiakaspolun kaikkiin vaiheisiin
Seuraavat konkreettiset esimerkkisisällöt palvelevat erityyppisiä asiakkaita asiakaspolun kaikissa vaiheissa:
- sisältöartikkelit palveluidesi ja tuotteidesi aihepiireistä tuomaan asiantuntemusta, vakuuttavuutta ja tuomaan lisätietoa
- asiakasreferenssit eli asiakastarinat yrityksesi toteuttamista palveluista vakuuttamaan fiilispohjaisenkin ostajan
- asiakaspalautteet tuomaan luotettavaa mielikuvaa ja kertomaan asiakastyytyväisyydestä
- oppaat ja esitteet tukemaan erityisesti rationaalisten päättäjien ostopäätöstä sekä palvelemaan asiakasta myös oston jälkeen
- kuvagalleria esimerkkitoteutuksista vetoamaan visuaalisesti
Smartia – menestyksekäs kumppanuus jo vuodesta 2017
Voit tutustua myös muihin toteuttamiimme verkkosivuprojekteihin.
Miten oman yritykseni kohderyhmä tekee ostopäätöksensä? Mikä siihen vaikuttaa?
Etkö tiedä, mikä yrityksesi ydinkohderyhmää kiinnostaa tai mitä he haluavat verkkosivuilta löytää? Millainen sivusto vetoaa heihin? Minkä perusteella he tekevät ostopäätöksensä? Ei hätää, tieto löytyy läheltä. Kutsu yrityksesi myyjät, asiakaspalvelijat tai ketkä tahansa loppuasiakkaan kanssa toimivat työntekijät muutaman tunnin palaveriin, asiakaspolkuworkshopiin. He ovat asiakkaidesi parhaita asiantuntijoita, joten kysy heiltä! Kysy: keitä yritys palvelee tällä hetkellä? Mitä asiakas usein kysyy? Mitkä tiedot heitä tuotteessa tai palvelussa kiinnostaa? Mitä he haluavat tai eivät halua ostaa? Mihin kysymyksiin yrityksen verkkosivujen tulisi pystyä vastaamaan?
Mikäli haluat päästä selville vielä suuremmasta kuvasta, voit toki tehdä laajemman, esimerkiksi koko Suomen kattavan markkinatutkimuksen. Tällöin tehdään tilastollisesti pätevä kyselytutkimus kaikille, jotka ovat yrityksen kohderyhmää, esimerkiksi: mitkä asiat ovat uuden keittiön ostamista harkitseville tärkeitä.
Verkkosivuille houkutteleva ulkoasu ja ilme
Jos sivuston visuaalinen ilme on hajuton ja mauton, ei auta vaikka tuote olisi priimaa. Jos myyt kallista designia koko sivuston ilmeen täytyy huokua laatua. Tai jos henkilökohtainen palvelu on teidän ykkösjuttunne, tuo näkyviin ihmiset: henkilökuvat, tiimikuvat ja henkilöiden yhteystiedot. Asiakaslupauksenne ydin täytyy näkyä heti etusivulla! Onnistunut verkkosivusto luo uudellekin vierailijalle sen haluamasi mielikuvan koko brändistäsi.
Visuaalinen ilme on avainasemassa, kun haluat, että yrityksen ensivaikutelma sykähdyttää ja yritys tunnistetaan markkinoilla. Erotut massasta ja kilpailijoista. Sama logo, värimaailma, fontti ja mielikuva tulisi välittyä niin verkkosivuita kuin mainoksista, tuotepakkauksista tai somekanavaltakin.
Kuva ja video kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Jokaisesta verkkosivuille tuodusta kuvasta välittyy jotain brändistäsi. Huolehdi, että ne ovat yrityksesi näköiset. Videomateriaalin merkitys lisääntyy jatkuvasti myös verkkosivuilla. Etusivulle voit lisätä taustalla pyörivät “fiilisvideon”, jonka tarkoitus on luoda tunnelmaa tai kuvata, miltä yritys tuntuu. Brändivideo puolestaan kertoo lyhyesti vaikkapa yrityksen tarinan tai palvelulupauksen – brändin mukaisesti joko rennosti tai asiallisen vakuuttavasti, tunteisiin vedoten.
Miksi yrityksen tai brändin visuaalisen ilmeen suunnittelu on tärkeää?
Luo sivustolle Se Paras Käyttökokemus
Verkkosivuston positiivisen käyttökokemuksen edut ovat selkeitä: kun sivustosi käyttäjä voi navigoida ja löytää helposti etsimänsä, paranee sivuston konversioprosentti eli kyky tuottaa liidejä tai muita haluttuja tavoitteita. Käyttökokemuksen arviointi on myös yksi Googlen tapa arvioida sivustoa – nouseeko sivustosi ensimmäisille sijoituksille hakutuloksissa. Miten tällainen hyvä käyttökokemus sitten syntyy?
- Huolehdi, että sivusto toimii moitteettomasti myös mobiililaitteella. Sillä nykyään suuri osa verkkoliikenteestä tapahtuu puhelimeilla. Tämä tarkoittaa sivujen nopeaa latautumista, helppokäyttöistä navigaatiota ja sisältöä, joka skaalautuu eri näyttökokoihin.
- Sivuston navigaation tulee olla intuitiivinen ja looginen. Selkeä ja johdonmukainen navigaatiorakenne auttaa käyttäjiä löytämään etsimänsä nopeasti ja vaivattomasti. Tärkeät sivut, kuten tuotesivut, yhteystiedot ja tuki, tulisi olla helposti löydettävissä. Hyödynnä alasvetovalikoita, välilehtiä ja hakutoimintoja, jotta sivustosi pysyy selkeänä ja navigointi sujuvana.
- Hyvin jäsennellyt sisällöt ja selkeät tekstit parantavat sivustosi käytettävyyttä ja auttavat käyttäjiä löytämään tarvitsemansa tiedon nopeasti. Käytä otsikoita, väliotsikoita, luetteloita ja kappalejakoja tehokkaasti. Vältä pitkiä tekstipätkiä, ja käytä visuaalisia elementtejä, kuten kuvia ja videoita, havainnollistamiseen.
- Ennustava hakutoiminto parantaa käyttökokemusta tarjoamalla ehdotuksia ja tuloksia heti, kun käyttäjä kirjoittaa hakusanoja. Tämä vähentää tarvetta täydelliselle hakulauseelle ja auttaa käyttäjiä löytämään haluamansa nopeammin. Varmista, että hakutoiminto on älykäs ja pystyy käsittelemään myös epätarkkoja hakusanoja tai yleisiä kirjoitusvirheitä.
- Sivuston nopeus on tärkeä tekijä sekä käyttäjäkokemuksen että hakukoneoptimoinnin kannalta. Nopeasti latautuvat sivut pitävät käyttäjien mielenkiinnon yllä ja vähentävät poistumisprosenttia. Hyödynnä kuvien ja videoiden pakkausta, vähennä HTTP-pyyntöjä ja optimoi palvelimesi asetuksia. Nopeus on erityisen tärkeää mobiilikäyttäjille, jotka saattavat käyttää hitaampia verkkoyhteyksiä.
- Arvioi sivustosi laatu Googlen Site Speed -työkalulla: Google tarjoaa työkaluja, kuten PageSpeed Insights, jolla voit arvioida ja analysoida sivustosi latausnopeutta ja suorituskykyä. Nämä työkalut tarjoavat konkreettisia suosituksia sivuston nopeuden parantamiseksi, kuten kuvien optimointia ja selaimen välimuistin hyödyntämistä. Säännölliset arvioinnit ja parannukset varmistavat, että sivustosi pysyy nopeana ja tehokkaana.
- Sivustolla olevien lomakkeiden tulee olla selkeitä, yksinkertaisia ja helppoja täyttää. Käytä selkeää ohjeistusta, älä pyydä tarpeetonta tietoa, ja varmista, että lomakkeet toimivat myös mobiililaitteilla. Hyvin suunnitellut lomakkeet parantavat käyttäjäkokemusta ja lisäävät mahdollisuuksiasi saada arvokkaita liidejä.
Myyvät palvelukuvaukset ja kiinnostava yritysesittely vakuuttavat
Millainen on hyvä, myyvä palvelukuvaus? Asiakas ymmärtää selkeästi, mitä hyötyä palvelustasi on juuri hänelle ja minkä hänen ongelmansa palvelusi ratkaisee. Kynnys ottaa yhteyttä madaltuu huomattavasti. Itse faktatiedon lisäksi asiakasta vakuuttavat selkeä kieli, psykologiset triggerit (eli esimerkiksi ns. “sosiaalinen todiste” – mitkä muut yritykset tai julkisuuden henkilöt ovat käyttäneet tuotetta tai palvelua ja olleet siihen tyytyväisiä), visuaaliset esimerkit kuten ennen ja jälkeen -kuvat sekä lyhyet palveluvideot, jotka konkretisoivat tarjonnan helposti omaksuttavassa muodossa.
Kiinnostava yritystarina ja esittely tiimistä tuovat inhimillisyyttä ja erottavat sinut kilpailijoista – ihmiset ostavat ihmisiltä, ei anonyymeiltä yrityksiltä. Logot, sertifikaatit ja asiakkaiden suosittelut rakentavat uskottavuutta, ja toimintakehotteet kuten ”Pyydä tarjous” tai ”Varaa maksuton kartoitus” tekevät seuraavan askeleen helpoksi.
Markkinointirekisterin keräys ja liidikoukut
Hyvä verkkosivu ei vain kerro, vaan myös kerää tietoa. Jotta sivukävijä päätyisi liidiksi ja edelleen mahdollisesti asiakkaaksi, ensimmäinen ja tärkeä tavoite on saada talteen hänen sähköpostiosoitteensa. Tätä varten sivustolle luodaan niin kutsuttuja liidikoukkuja. Kävijä voi esimerkiksi osallistua arvontaan, ladata ostajan oppaan tai tuotekuvaston, saada alennuskoodin tai testata hintalaskuria – ja nämä toiminnot pyytävät hänen sähköpostiosoitteensa. Liidikoukku tarjoaa kävijälle yleensä jotain pientä porkkanaa, luo viihdykettä testin tai visan muodossa tai vastaa hänen yksittäiseen kysymykseensä tai ongelmaansa. Chatbotin tai livechatin hyödyntäminen varmistaa, että kävijä löytää halutessaan heti etsimänsä tiedon sivustolta – ja todennäköisemmin jättää sähköpostiosoitteensa.
Kun sähköposti on tallentunut rekisteriin, markkinoinnin automaatio lähettää kävijälle kohdennettua viestintää. Mikäli hän edelleen jollain tavoin reagoi markkinointiin, ja osoittaa olevansa jo valmis ostamaan, myynti voi napata liidin juuri hedelmällisellä hetkellä. Esimerkiksi keittiöitä myyvä yritys voi lähettää asiakkaalle kyselyn, jossa kysytään asumistilanteesta. Mikäli käyttäjältä saadaan tieto, että muutto on tulossa, voi myyjä lähestyä keittiötarjouksen kanssa, sillä keittiöiden kilpailutus tapahtuu todennäköisesti lähiaikoina.
Hakukoneoptimointi tuo liidejä – kun se tehdään oikein
Hyväkään verkkosivusto ei tuo tuloksia, jos sitä ei löydetä. Hakukoneoptimointi (SEO) on yksi tehokkaimmista keinoista tuoda verkkosivuille oikeita kävijöitä – eli ihmisiä, jotka etsivät juuri niitä palveluita tai ratkaisuja, joita yrityksesi tarjoaa. Kun kävijät saapuvat sivustolle hakukoneiden kautta juuri yrityksellesi olennaisilla hakusanoilla, he ovat usein jo valmiita toimimaan: ottamaan yhteyttä, tilaamaan oppaan tai pyytämään tarjousta. Näin hakukoneoptimointi toimii suorana liidikoneena.
Kaikki alkaa tavoitteita tukevasta hakusanatutkimuksesta, jossa selvitetään, mitä termejä potentiaaliset asiakkaat käyttävät, kun he etsivät tietoa verkosta. Kun nämä sanat näkyvät verkkosivuillasi otsikoissa, teksteissä ja metatiedoissa, sivusto nousee kärkisijoille hakutuloksissa ja houkuttelee siis todennäköisemmin kävijöitä.
Hakukonenäkyvyyttä ja sivuston sijoittumista hakutuloksissa tukevat myös esimerkiksi SEO-ystävällinen URL-rakenne (eli jokaisen sivun osoite on ymmärrettävä niin ihmiselle kuin hakukoneelle), selkeä murupolku (joka kertoo sekä kävijälle että hakukoneelle missä kohden sivustoa hän on, kuten Etusivu > Palvelut > Verkkosivut), sekä tekninen optimointi, kuten kuvien pakkaus, sivuston nopeus ja mobiiliystävällisyys.
Myös sivuston rakenteella on merkitystä: sisäiset linkitykset, vaikkapa palveluja luokittelevat alasivut ja selkeä sisältöhierarkia auttavat hakukoneita ymmärtämään sivuston rakennetta – ja ohjaavat kävijöitä kohti oikeita sisältöjä. Hakukone siis arvioi sivustoa, sen hyödyllisyyttä, toimivuutta ja käytettävyyttä ja asettaa sen hakutuloksissa oikeaksi arvioimaansa paikkaan suhteessa muihin sivustoihin.
Analytiikka ja evästehyväksyntä tukevat liidien hankkimista
Jotta verkkosivut voivat aidosti tuottaa liidejä, on tärkeää ymmärtää, mitä sivuilla tapahtuu ja miten kävijät käyttäytyvät. Tässä kohtaa analytiikka astuu kuvaan – se kertoo, mitkä sisällöt kiinnostavat, mistä kävijät tulevat ja millä sivuilla he jättävät lomakkeen täyttämättä. Ilman toimivaa seurantaa liidien kehittäminen ja markkinoinnin optimointi jäävät arvailun varaan. Sen ansiosta puolestaan verkkosivuja voidaan jatkuvasti kehittää paremmaksi liidigeneraattoriksi.
Nykyään perinteinen analytiikka kohtaa haasteita tiukentuneen yksityisyydensuojan ja evästekäytäntöjen vuoksi. Mikäli kävijä siis hylkää evästeet, tätä tietoa ei voi kerätä. Jos suuri osa käyttäjistä ei hyväksy evästeitä, dataa ei kerry tarpeeksi. Ratkaisuna tähän toimii esimerkiksi evästekysely, joka kannustaa hyväksymään evästeet – selkeä, läpinäkyvä ja hyvin muotoiltu kyselyteksti voi kasvattaa hyväksymisastetta merkittävästi.
Miten nämä kaikki sitten tehdään? Tutustu artikkeliin 5 vaihetta yrityksen verkkosivujen suunnitteluun.
Katso ja lue, millainen oli Jetta-talojen verkkosivujen uudistusprojekti ja millaisia tuloksia se tuotti.
Jos mietit verkkosivuprojektin aloittamista tai haluat päivittää nykyiset sivusi nykyaikaan, autamme mielellämme. Rakennetaan yhdessä sivusto, joka tekee enemmän kuin vain näyttää hyvältä! Tutustu WDS:n verkkosivupalveluun ja ota yhteyttä!
Usein kysyttyjä kysymyksiä yrityksen verkkosivuista
1. Pitääkö yrityksellä olla nettisivut?
Lyhyt vastaus: Kyllä.
Yrityksen verkkosivut ovat digitaalinen käyntikortti: ne lisäävät uskottavuutta, auttavat asiakkaita löytämään tietoa ja toimivat usein tärkeimpänä liidien lähteenä. Ilman verkkosivuja yritys jää yleensä näkymättömäksi verkossa, eikä se näy Googlen hakutuloksissa. Verkkosivut ovat myös tärkeä osa brändiä, asiakaspalvelua ja markkinointia.
2. Paljonko yrityksen nettisivut maksavat?
Verkkosivujen hinta vaihtelee tarpeiden mukaan. Pienen yrityksen perussivusto voi maksaa noin 100 – 3000 €, kun taas laajempi, räätälöity sivusto voi maksaa 5 000–20 000 € tai enemmänkin. Hintaan vaikuttavat muun muassa sivuston laajuus (eli sivumäärä ja sisältö), toiminnallisuudet (esim. varauskalenteri tai verkkokauppa) sekä hakukoneoptimointi ja sisällöntuotanto.
Ammattitaitoisesti tuotetut verkkosivut maksavat kuitenkin yleensä itsensä takaisin moninkertaisesti. WDS:n toimittamat verkkosivuprojektit asettuvat tyypillisesti 10 000 – 50 000 € välille.
3. Miten usein verkkosivuja pitää päivittää?
Verkkosivut ovat jatkuvan päivittämisen prosessi – mutta se ei tarkoita jatkuvaa remonttia.
Tässä hyvä nyrkkisääntö nettisivujen hoitoon:
- Tekniset päivitykset (esim. WordPress-ytimen, lisäosien ja teeman päivitykset):
→ kuukausittain. Tämä pitää sivuston turvallisena ja toimivana. - Sisällön päivitys (tekstit, kuvat, ajankohtaiset asiat – kuten hinnastot, yhteystiedot ja aukioloajat, asiakastarinat, blogit):
→ tarpeen mukaan, mutta vähintään neljä kertaa vuodessa. - Ulkoasu ja toiminnallisuudet:
→ 2–4 vuoden välein. Verkkomaailma muuttuu nopeasti, ja käyttäjien odotukset kehittyvät. Jos sivusto näyttää vanhentuneelta tai toimii hitaasti, se vaikuttaa suoraan asiakkaan mielikuvaan yrityksestäsi.
Vinkki: Sisältöä kannattaa elävöittää pienillä päivityksillä säännöllisesti – se vaikuttaa suoraan hakukonenäkyvyyteen ja saa sivuston näyttämään aktiiviselta.
4. Miten nopeasti verkkosivusto alkaa tuottaa liidejä?
Liidien syntyminen riippuu kolmesta asiasta:
- Onko sivustolla selkeä liidien keräämiseen suunniteltu rakenne (esim. yhteydenottolomake, tarjouspyyntö, ladattava opas)?
- Tuleeko sivustolle riittävästi kävijöitä (esim. hakukoneiden, mainonnan tai somekanavien kautta)?
- Onko sisältö kohderyhmälle kiinnostavaa ja hyödyllistä?
Jos nämä asiat ovat kunnossa, liidejä voi alkaa tulla jo ensimmäisinä viikkoina julkaisun jälkeen. Hakukoneoptimointi tuottaa tulosta yleensä 3–6 kuukauden sisällä. Maksullisella mainonnalla tuloksia voi tulla nopeammin.